Com en les edicions anteriors, la convocatòria als Premis Ateneus 2022 també reconeix l’esforç de les entitats i associacions socioculturals sense ànim de lucre no federades.

Aquestes entitats poden presentar-se a la categoria específica Foment de la participació, que premia qualsevol activitat que hagi fomentat la participació, mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament catalana, realitzades entre l’1 de setembre de 2021 i el 30 de setembre de 2022. En queda exclosa l’activitat ordinària i les festes tradicionals d’interès nacional.

Consulteu les bases d’aquesta categoria en aquest enllaç, o bé presenteu la vostra candidatura aquí.

Per altra banda, els ateneus federats que tingueu entitats d’aquesta tipologia o col·lectius similars properes, podeu preparar una proposta col·laborativa per les categories Jove, proposa! i Treball en xarxa. Tanmateix, en ambdós casos, el premi està adreçat a l’ateneu.

Al premi Treball en xarxa hi poden optar totes aquelles iniciatives organitzades conjuntament per entitats federades amb d’altres entitats de tota Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat. Les activitats proposades hauran de ser realitzades entre l’1 de gener de 2023 i el 30 de novembre de 2023.

Al premi Jove, proposa!, s’hi poden presentar iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que donen suport als grups de joves, els quals poden pertànyer a les seves pròpies seccions juvenils o no estar associats. Les activitats proposades hauran de ser realitzades entre l’1 de gener de 2023 i el 30 de novembre de 2023.

Consulteu les bases d’aquestes categories en aquest enllaç, o bé presenteu la vostra candidatura aquí.