Dimarts 20 de desembre, a les 19h, vam celebrar al Disseny Hub de Barcelona la 33a Gala dels Premis Ateneus, en la qual vam lliurar 11 premis corresponents a 5 categories, a més del Premi Honorífic a l’Acadèmia del Cinema Català com a reconeixement per la seva tasca a l’hora d’acostar les produccions catalanes al territori a través del cicle Gaudí, una xarxa de la qual en formen part 20 ateneus d’arreu del país.

Mag Lari va ser l’encarregat de conduir una gala plena de màgia i humor, que va convertir l’esdeveniment en una festa per a les més de 300 persones que hi van assistir. L’auditori ple de gom a gom va demostrar que, un any més, la Federació d’Ateneus és un referent per l’associacionisme català, i que els Premis Ateneus són un dels actes més especials i esperats de la temporada.

 

 

La gala va comptar també amb la presència de diverses personalitats, com la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya, que va adreçar les següents paraules a l’auditori: “Els Premis Ateneus són un reconeixement a les propostes innovadores, a les entitats més antigues i als projectes joves. Un equilibri del tot indispensable que feu possible els ateneus”, i es va comprometre a donar suport en la reforma dels equipaments dels ateneus del país, tot agraïnt la feina de la FAC en l’elaboració de l’Estudi tècnic dels equipaments dels ateneus.

El president de la Federació d’Ateneus, Pep Morella, va obrir la gala felicitant a tots els ateneus que han presentat candidatura enguany: 75 candidatures d’un total de 53 entitats. El parlament del president també va tenir un component reivindicatiu quan es va adreçar  als membres de la Generalitat i el Parlament de Catalunya presents per reclamar el 2% del pressupost per a la cultura“és necessari per poder tirar endavant projectes com els que veurem avui. Accions creatives i innovadores que marquen el ritme vital d’aquest país”.

 

Llistat de premiats de la 33a edició dels Premis Ateneus:

COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA: 

Primer premi: La Peni…Cal!, del Teatre de la Peni

Segon premi: El Círcol no és de ningú, Círcol de Badalona 

Tercer premi: Millora de la comunicació associativa del Centre, El Centre de Llorenç del Penedès

 

CREATIVITAT ARTÍSTICA:

Primer premi: The Pastorets, el musical, del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar

Segon premi: Cent anys i un dia, de l’Orfeó Badaloní

Tercer premi: Teatre d’intercanvi social, de l’Ateneu Santcugatenc

 

FOMENT DE LA PARTICIPACIÓ:

Primer premi: Cicle “Memòria 2N”, de l’Associació Agitació Cultural de Ponent La Baula

Segon premi: TEDxReus “I ara, què?”, de l’Associació Cultural per a la Difusió d’Idees Tecnològiques, d’Educació i Disseny

Tercer premi: #Aprenemcadadia Connecta’t al blau, d’Aprenem Autisme Associació

 

TREBALL EN XARXA:

Primer premi: L’ull viu, cinema social al Núria, de l’Associació Núria Social

Accèssit: Fem xarxa!, de la  Societat Cultural i Esportiva la Lira

 

JOVE, PROPOSA!

Primer premi: Cafè Continental, tertúlia jove de l’Ateneu Barcelonès, de l’Ateneu Barcelonès

 

PREMI HONORÍFIC: ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ