Si encara no tens clar de quina manera participar a la 35a edició dels Premis Ateneus, consulta les 10 preguntes freqüents que ens han fet les entitats:
1. Si el termini per presentar candidatures acaba el 16 d’octubre, és interessant presentar ja la candidatura?
Sí, com més aviat millor! L’equip tècnic de la Federació revisa cada candidatura per assegurar-se que està ben presentada, amb tota la informació necessària i a la categoria corresponent, i es posa en contacte amb les entitats quan detecta alguna errada. Si ho deixeu a última hora, pot haver-hi imprevistos, i en cas de detectar alguna equivocació en la presentació, no hi hauria temps de marge per a presentar de nou el projecte.
2. Si en l’edició de 2023 vam guanyar un dels Premis, aquest 2024 ens podem tornar a presentar?
I tant que sí! L’única limitació és no presentar el mateix projecte, en la mateixa categoria. Podeu, doncs, presentar projectes en qualsevol categoria diferent a la qual vau ser premiats, i fins i tot a la mateixa categoria en la qual se us va premiar, però amb un projecte diferent.
3. Som una entitat sense massa recursos i poca activitat. Val la pena que ens hi presentem?
Per descomptat! El jurat entén que la realitat dels ateneus és diversa, i que aquesta diversitat també influeix en l’impacte territorial de cada entitat. Tots els ateneus són igual d’importants per a la Federació, des del més petit, ubicat al racó més remot de Catalunya, fins al més gran d’una gran ciutat. Cada projecte és únic i es du a terme des de la il·lusió i l’esforç del voluntariat, i per aquest motiu es mereix el reconeixement del jurat. Aquesta, en definitiva, és la raó de ser dels Premis Ateneus.
4. Anem molt enfeinats i no tenim gaire temps. Trigarem molt a presentar la candidatura?
No. Presentar-se és un procés àgil, i només cal omplir un petit formulari. No cal que tingueu el projecte redactat prèviament, ni que presenteu documentació adjunta.
5. I si tenim documentació per adjuntar?
Aprofiteu-la i feu-nos-la arribar a premis@ateneus.cat, després d’omplir el formulari. Això permetrà al jurat conèixer una mica més el vostre projecte.
6. Ja hem presentat una candidatura. Podem presentar-ne alguna més?
És clar! Podeu presentar un projecte per a cada categoria. De fet, us animem a fer-ho!
7. Podem presentar un projecte a cada modalitat de la categoria Premi Jove. Memorial Ricard Julià?
No. En aquesta categoria específicament, cada entitat només podrà presentar i participar amb sol projecte, en una sola modalitat.
8. En la categoria Treball en xarxa, amb quin tipus d’entitats podem haver col·laborat?
Podeu presentar iniciatives organitzades conjuntament amb entitats associatives, que no necessàriament han de ser de caràcter cultural o del tercer sector, com clubs esportius, associacions de mares i pares d’alumnes, de veïns, de jubilats, etc., però també amb cooperatives o altres organitzacions que entenguin i comparteixin els valors associatius. Si teniu dubtes, podeu consultar els guardonats en aquesta categoria d’anteriors edicions, a través d’aquest enllaç.
9. Si no som una entitat adherida a la Federació d’Ateneus, ens podem presentar als Premis Ateneus?
I tant! Teniu dues opcions per a fer-ho:
- Presentar-vos al premi Foment de la participació, específic per a entitats NO federades.
- Podeu cercar una entitat federada a prop de la vostra, i presentar un projecte conjuntament amb l’ateneu en la categoria Treball en xarxa o Premi Jove. Memorial Ricard Julià.
10. Tenim dubtes sobre a quina categoria presentar el nostre projecte. Ens podeu ajudar?
Serà un plaer! Podeu trucar-nos al 93 268 81 30 o bé escriure a premis@ateneus.cat.