Si voleu formar part del projecte, feu un correu electrònic a comunicacio.aprenem@gmail.com

Aprenem Autisme, entitat de referència a Catalunya en l’acompanyament i defensa de drets de les persones amb autisme i les seves famílies, guanyadora del 3r Premi Ateneus 2022 en la categoria Foment de la participació, convida a totes les entitats de Catalunya a participar en la iniciativa Connecta’t a l’Autisme que se celebrarà en el marc del 2 d’abril, el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Connecta’t a l’Autisme – anteriorment anomenada Connecta’t al Blau – se suma a la iniciativa mundial LIGHT IT UP BLUE, que consisteix en il·luminar els edificis més emblemàtics de color BLAU, referència internacional vinculada a l’autisme.

Des del 2006, la nit del 2 d’abril, de 22 a 00 h, nombrosos edificis tant de Barcelona, rodalies i altres municipis de Catalunya il·luminen les seves façanes per donar suport a la iniciativa, i contribuir a la sensibilització sobre l’autisme i implicar-se en la lluita pels drets de les persones autistes i les seves famílies. Ja s’hi han sumat edificis com l’Ajuntament de Barcelona, El Liceu, La Pedrera, el CCCB i la Universitat de Barcelona.

Malauradament, l’Autisme és encara un trastorn molt desconegut a tots els nivells. Existeixen encara massa mites i tòpics que pesen sobre les persones amb autisme i constitueixen veritables barreres per a la seva inclusió social. Per aquest motiu les Nacions Unides, des de l’any 2008, van declarar el dia 2 d’abril com el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Des d’Aprenem Autisme se celebra aquest dia amb l’objectiu de:

  • Promoure espais per a la cohesió social, adaptats perquè les persones amb i sense autisme puguin interactuar i enriquir-se, afavorint el trencall d’estereotips.

  • Sensibilitzar a la societat sobre les necessitats de les persones amb autisme i les seves famílies.

  • Reivindicar els drets de les persones amb autisme.

  • Celebrar la diversitat amb una festa ciutadana i familiar.

Consulteu aquí el dossier informatiu sobre el projecte.